Varga Mihály szerint minél előbb keres rengeteg pénzt Andy Vajna, annál gyorsabban lesz pénz gyermekétkeztetésre

2014 augusztus 19., kedd 11:04
241

A Napi.hu szúrta ki, milyen rafinált választ adott az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A szocialista politikus arra volt kíváncsi, hogy miért érte meg az államnak, hogy a parlament lehetővé tette a kaszinók koncessziós díjának levonását a játékadóból, illetve áfamentesé tették azt. A kaszinók után korábban is kellett adózni, játékadó mellett áfás koncessziós díjat és a rendes adókat is fizetni kellett. Most azonban, hogy a kormány újraszabta a piacot, és a koncessziós jogokat Andy Vajnának és a debreceni futballklubot is igazgató Szima Gábornak adta át, módosították az adózási szabályokat is.

A költségvetésből kieső összeg a becslések szerint 7 milliárd forint. Bangóné szerint miközben a kormány egyik barátja milliárdokat kap, addig gyermekétkeztetésre ennek a pénznek a harmada ha jut.

Varga válaszában nekifogott, hogy megvédje az adókedvezményt. A miniszter szerint az adókedvezménynek ösztönző szerepe van, ráadásul a kezdeti első pár hónapban a kaszinóüzemeltetők komoly beruházásokra is kényszerülnek. De az adókedvezménynek

 "több szempontból is ösztönző szerepe van, így nagyobb tiszta játékbevétel elérésére, egyúttal magasabb összeg játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket".

- írta erről Varga, aki szerint az adókedvezménynek hála a kaszinók

"a lehető legrövidebb időn belül kiemelkedően magas jövedelemtermelő szintet érjenek el." 

És mivel majd fizetni fogják a közterheket a kaszinók után, hozzá fognak járulni a költségvetés bevételi oldalának erősítéséhez,

majd jön Varga utolsó mondata:

"így az olyan kiemelkedően fontos társadalmi célkitűzés, mint a szociális gyermekétkeztetés finanszírozásához is."

Well played.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt