Eltemették az Ukrajnában lelőtt utasszállító malajziai utasait

Több millió malajziai öltözött feketébe pénteken, gyászolva azt a 43 honfitársát, akik a Kelet-Ukrajna felett lelőtt repülőn utaztak. Pénteken érkezett Kuala Lumpurba az a gép, amelyen a tragédia eddig azonosított maláj áldozatainak földi maradványait hozták haza.

AFP

A testeket Amszterdamban azonosították és itt készítették fel őket a temetésre is. Volt, akit a hozzátartozók kérésére elhamvasztottak, a többieket koporsóban szállították.

AFP

Az utasok koporsóit és urnáit Kuala Lumpurban, a reptéren a malajziai király és az ország miniszterelnöke várta. A tévé is közvetítette, ahogy kipakolják a repülő malajziai zászlókkal letakart szállítmányát.

AFP

A reptéren rövid megemlékezést tartottak, a Malaysian Airlines dolgozói a lelőtt repülő 15 fős személyzetét külön is meggyászolták. A dolgozók közül többen a pilóta, a másodpilóták és a légiutas-kísérők neveit nyomtatták a pólóikra.

AFP

A reptéri megemlékezés után a koporsókat és az urnákat hazaszállították a hozzátartozók, többségüket még pénteken el is temették.

AFP

A The Australian riportjában több áldozat hozzátartózója is megszólal, ők igazságot követelnek, és arról beszélnek, hogy ha bebizonyosodik, hogy a gépet szándékosan lőtték le, halállal kell büntetni az elkövetőket.

AFP

Malajziában augusztus 22-re nemzeti gyásznapot rendeltek el.

AFP

 

AFP
AFP
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.