Eltemették az Ukrajnában lelőtt utasszállító malajziai utasait

külföld
2014 augusztus 22., 14:27
comments 8

Több millió malajziai öltözött feketébe pénteken, gyászolva azt a 43 honfitársát, akik a Kelet-Ukrajna felett lelőtt repülőn utaztak. Pénteken érkezett Kuala Lumpurba az a gép, amelyen a tragédia eddig azonosított maláj áldozatainak földi maradványait hozták haza.

photo_camera AFP

A testeket Amszterdamban azonosították és itt készítették fel őket a temetésre is. Volt, akit a hozzátartozók kérésére elhamvasztottak, a többieket koporsóban szállították.

photo_camera AFP

Az utasok koporsóit és urnáit Kuala Lumpurban, a reptéren a malajziai király és az ország miniszterelnöke várta. A tévé is közvetítette, ahogy kipakolják a repülő malajziai zászlókkal letakart szállítmányát.

photo_camera AFP

A reptéren rövid megemlékezést tartottak, a Malaysian Airlines dolgozói a lelőtt repülő 15 fős személyzetét külön is meggyászolták. A dolgozók közül többen a pilóta, a másodpilóták és a légiutas-kísérők neveit nyomtatták a pólóikra.

photo_camera AFP

A reptéri megemlékezés után a koporsókat és az urnákat hazaszállították a hozzátartozók, többségüket még pénteken el is temették.

photo_camera AFP

A The Australian riportjában több áldozat hozzátartózója is megszólal, ők igazságot követelnek, és arról beszélnek, hogy ha bebizonyosodik, hogy a gépet szándékosan lőtték le, halállal kell büntetni az elkövetőket.

photo_camera AFP

Malajziában augusztus 22-re nemzeti gyásznapot rendeltek el.

photo_camera AFP

 

photo_camera AFP
photo_camera AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.