A segélykonvoj egy része már vissza is tért Oroszországba

külföld
2014 augusztus 23., 09:54
comments 40

Tíz kamion már lerakta szállítmányát Luhanszkban és visszatért Oroszországba. A segélykonvojt a fél világ szemmel tartja, mert félő, hogy provokációt készítenek elő egy esetleges orosz behatoláshoz. Kijev szerint a segélyeket nem is a lakosságnak, hanem az oroszbarát szakadároknak szánják.

photo_camera FP PHOTO/SERGEY VENIAVSKY

A kétszázhatvan fehérre mázolt kamion pénteken lépett be Ukrajnába, amit az ukrán kormány katonai agressziónak minősített. Eddig rendkívüli esemény nem történt velük.

photo_camera AFP PHOTO / MAX VETROV

Tüzérségi támadásban halt meg három civil az éjjel Donyeckben. Ketten egy buszmegállóban álltak, mikor azt találat érte, a harmadik áldozatot repeszek sebesítettek meg. Az ukrán sereg komoly erőkkel próbálja kiűzni a városból az oroszbarát fegyvereseket. Légi támogatással megsemmisítették a szakadárok két Grad rakéta-sorozatvetőjét, két légvédelmi rakétarendszerét, egy tüzérségi eszközét és két aknavetőjét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.