Kövér: Az egész világban ideológiai háború zajlik

2014 augusztus 23., szombat 5:42
53

Kövér Lászlóval Fejér Megyei Hírlap szombati száma közül egy sorsfordító interjút. A házelnök elmondta, hogy

"az alapokat leraktuk, a falakat felhúztuk és a tető is a fejünk fölött van. Most a sokkal kevésbé látványos, de nagyobb erőket igénylő feladatokat kell elvégeznünk. Ugyanakkor maradtak még sorskérdéseket érintő kihívások, mint például a népesedés."

Kövér szerint rohamosan öregszik az ország, ha ezen nem tudunk változtatni, akkor az ezeréves magyar állam megszűnése fenyeget. A házelnök elmondta, hogy nemcsak Európában, hanem az egész világban óriási ideológiai háború, átrendeződés zajlik, amelynek egyik fő küzdőtere Európa. A fő kérdés, hogy kik hozzák meg az emberek mindennapjaira alapvetően ható döntéseket:

"az államok vezetői, akik valamiféle felhatalmazást kapnak a saját választóiktól, vagy azok az arctalan, névtelen, homályba burkolózó, de hús-vér emberek által irányított gazdasági vagy tudatformáló háttérhatalmak, amelyek viszont nem viselnek felelősséget".

(MTI)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt