Kövér: Az egész világban ideológiai háború zajlik

politika
2014 augusztus 23., 05:42
comments 53

Kövér Lászlóval Fejér Megyei Hírlap szombati száma közül egy sorsfordító interjút. A házelnök elmondta, hogy

"az alapokat leraktuk, a falakat felhúztuk és a tető is a fejünk fölött van. Most a sokkal kevésbé látványos, de nagyobb erőket igénylő feladatokat kell elvégeznünk. Ugyanakkor maradtak még sorskérdéseket érintő kihívások, mint például a népesedés."

Kövér szerint rohamosan öregszik az ország, ha ezen nem tudunk változtatni, akkor az ezeréves magyar állam megszűnése fenyeget. A házelnök elmondta, hogy nemcsak Európában, hanem az egész világban óriási ideológiai háború, átrendeződés zajlik, amelynek egyik fő küzdőtere Európa. A fő kérdés, hogy kik hozzák meg az emberek mindennapjaira alapvetően ható döntéseket:

"az államok vezetői, akik valamiféle felhatalmazást kapnak a saját választóiktól, vagy azok az arctalan, névtelen, homályba burkolózó, de hús-vér emberek által irányított gazdasági vagy tudatformáló háttérhatalmak, amelyek viszont nem viselnek felelősséget".

(MTI)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.