Lovasrohammal kergette szét a svéd rendőrség az antifasiszta tüntetőket Malmőben

Legalább tízen megsérültek, köztük öten súlyosan a svédországi Malmőben, ahol a rendőrség lovasrohammal vert szét egy antifasiszta demonstrációt.

Az 1500 tüntető a rasszista Svédek Pártja elnöke, Stegan Jacobsson beszédét próbálta megakadályozni - sikertelenül. A sajtóbeszámolók szerint már Jacobsson beszéde előtt sejteni lehetett, hogy balhé lesz: a javarészt békés tüntetők között elkülönült egy maszkos csoport, ami petárdákat és füstbombákat dobált, és a rendőröket is provokálta.

Amikor ez a csoport megindult a Limhamn tér széle felé, a rendőrök lovasrohamot vezényeltek. Az erről készült képek egészen rémisztően néznek ki, több tüntető is a lovak lába közé esett.

Ewa-Gun Westford, a rendőrség szóvivője szerint a képek valóban rosszul mutatnak, de szerinte a rendőrség kénytelen volt beavatkozni. A felvételek némelyikén látható, hogy a rohamrendőrök a nyakpáncéljukkal takarták azonosítószámukat. (Via RT, Local)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.