A piaci árnál jóval drágábban vásárolt magának luxusingatlant a Magyar Nemzeti Bank

gazdaság
2014 augusztus 26., 07:09
comments 138

Az mfor.hu úgy tudja, hogy a Matolcsy György vezette MNB 45,3 millió euró+áfáért, azaz 17,8 milliárd forintért vásárolta meg az V. kerületi Eiffel Palace irodaházat.

A vásárlásról még az Index számolt be, akkor a lapnak szakértők 11-12 milliárdos vételárat tippeltek meg a frissen felújított irodaháznak.

photo_camera Kép forrása: eiffelpalace.hu

Az mfor.hu újságíróinak korábban az tűnt fel, hogy jelentősen megnőtt a jegybank tárgyi eszközeinek és immateriális javainak értéke június vége óta. Rákérdeztek, hogy mi okozta a változást, onnan tudták meg, hogy az irodaházra ment el:

"A tárgyi eszközökön tapasztalható 17,8 milliárd forintos növekedés mögött a Magyar Nemzeti Bank ingatlanvásárlása áll. Az MNB üzleti befektetésként vásárolta meg 45,3 millió euró+áfa összegért a budapesti Eiffel Palace irodaházat annak érdekében, hogy kedvező hatást gyakoroljon az MNB eredményére"

- kapták meg a választ. És a jelek szerint az MNB bérbe kívánja majd adni az ingatlant.

A jegybank arról is beszámolt, hogy a vásárlás előtt jogi átvilágítást, és a befektetés megtérüléséi számításait is elvégezték, ezért nincs miért aggódni. Az MNB tájékoztatása szerint a tavalyi évet 26,3 milliárd forintos nyereséggel zárták, ezért a beruházásaik nem jelentenek terhet a központi költségvetésnek, és így az adófizetőknek.

Az utóbbi hetekben komoly ingatlanpiaci szereplővé vált MNB az irodaház mellett vásárolt már egy kastélyt üdülőnek Tiszaroffon 415 millió forintért és alapítványuk számára egy négyemeletes, polgári értékeket képviselő épületet is 450 millió forintért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.