A piaci árnál jóval drágábban vásárolt magának luxusingatlant a Magyar Nemzeti Bank

2014 augusztus 26., kedd 7:09
140

Az mfor.hu úgy tudja, hogy a Matolcsy György vezette MNB 45,3 millió euró+áfáért, azaz 17,8 milliárd forintért vásárolta meg az V. kerületi Eiffel Palace irodaházat.

A vásárlásról még az Index számolt be, akkor a lapnak szakértők 11-12 milliárdos vételárat tippeltek meg a frissen felújított irodaháznak.

Kép forrása: eiffelpalace.hu

Az mfor.hu újságíróinak korábban az tűnt fel, hogy jelentősen megnőtt a jegybank tárgyi eszközeinek és immateriális javainak értéke június vége óta. Rákérdeztek, hogy mi okozta a változást, onnan tudták meg, hogy az irodaházra ment el:

"A tárgyi eszközökön tapasztalható 17,8 milliárd forintos növekedés mögött a Magyar Nemzeti Bank ingatlanvásárlása áll. Az MNB üzleti befektetésként vásárolta meg 45,3 millió euró+áfa összegért a budapesti Eiffel Palace irodaházat annak érdekében, hogy kedvező hatást gyakoroljon az MNB eredményére"

- kapták meg a választ. És a jelek szerint az MNB bérbe kívánja majd adni az ingatlant.

A jegybank arról is beszámolt, hogy a vásárlás előtt jogi átvilágítást, és a befektetés megtérüléséi számításait is elvégezték, ezért nincs miért aggódni. Az MNB tájékoztatása szerint a tavalyi évet 26,3 milliárd forintos nyereséggel zárták, ezért a beruházásaik nem jelentenek terhet a központi költségvetésnek, és így az adófizetőknek.

Az utóbbi hetekben komoly ingatlanpiaci szereplővé vált MNB az irodaház mellett vásárolt már egy kastélyt üdülőnek Tiszaroffon 415 millió forintért és alapítványuk számára egy négyemeletes, polgári értékeket képviselő épületet is 450 millió forintért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt