Kit kövess YouTube-on, ha jót akarsz magadnak – negyedik rész

INTERNET
2014 augusztus 28., 07:43
comments 8

Az online vlogger kritikusoknak általában két fajtája van: aki azt kritizálja ösztönös hévvel, ami eleve szar, és aki több szemszögből, részletes és alapos feldolgozás után mond ítéletet egy adott produkció felett.

Előbbire tökéletes példa Adam Buckley, aki amellett, hogy egy kanadai rádió DJ-je egy viszonylag népszerű YouTube csatornát is fenntart, amin általában ízeire szedi azokat a dalokat, amikből rádiósként, meg úgy általában, emberi lényként már teljesen elege van.

Emellett persze bármiről képes beszélni, és bármin képes olyan szinten felháborodni, hogy az már több alkalommal is leiratkozásra készteti a nézőt. De megéri kivárni az év végét, amikor is jön a legsikeresebb szegmense: az év legszarabb számai.

Adam Buckley-val szemben pedig ott áll Anthony Fantano, aki magát az internet legelfoglaltabb zenebuzijaként aposztrofálja, és tényleg akár napi 2-3 videót is feltölt, amiben a lehető legszélesebb műfaji skálára kiterjedve szemezget friss kiadványok közül, majd 1-től 10-ig ad rájuk egy pontszámot, miután elmond egy példátlanul korrekt kritikát az adott előadóról, annak munkásságára is kiterjedve.

Fantano tökéletes lehet arra, hogy betöltse egy szeletét annak az űrnek, amit most csak nevezzünk mondjuk quartnak.

Videói során gyakran megjelenik idióta alteregója, Cal Chuchesta: egy karakter, amit maga Fantano játszik, és a pulóverén kívül tulajdonképpen csak egy valamije van; prosztó zenei ízlése.

Ettől függetlenül egyszer még műsort is kapott az MTV-n.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.