Ujjlenyomat-leolvasókkal szűrnék ki a spekulánsokat a venezuelai boltokban

képmutatás a köbön
2014 augusztus 29., 15:24
comments 20

Venezuelában ujjlenyomat-leolvasással azonosítanák a szupermarketek vásárlóit, így harcolnának a folyamatos élelmiszerhiánnyal.

Maduro elnök országában a hatóságok úgy gondolják, hogy azért van hiány alapvető élelmiszerekből és gyógyszerből, mert az emberek túl sokat vesznek belőlük.

Maduróék szerint a spekulánsok hatalmas mennyiségű árut vesznek, amit aztán felhalmoznak és hiány idején eladnak a feketepiacon, vagy a szomszédos Kolumbiában értékesítik a készletet.

A hatóságok még az idén beszerelnék az ujjlenyomat-leolvasókat a boltokba, így megpróbálva kiszűrni a spekulánsokat, akik gyanúsan sokat vásárolnak.

A venezuelaiak persze dühösek, úgy gondolják, hogy a kormányuk ezzel az intézkedésével is csak jobban rájuk akar telepedni és ellenőrizni őket. Többen utcára is vonultak felháborodásukban.

A napokban a venezuelai kormány enyhített a terven, csak 23 alapvető élelmiszer vásárlásakor kellene ujjlenyomat. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.