Végvári hírek itthonról: Az Ostrom elkezdődött, a diósgyőri vár felépült

Tbg
háború
2014 augusztus 30., 10:39
comments 13

Ahogy súlyosbodik a helyzet Ukrajnában, ahol az orosz csapatok nem hivatalosan tartózkodnak, úgy készül Magyarország a várvédelemre. Két fontos hírünk is van a témában:

  • Néhány várfal kivételével jószerivel újjáépült a diósgyőri vár. A középkori erődítmény kapuját szombaton nyitották meg a látogatók előtt. (MTI)
  • Kőszegen bemutatták az igen látványosnak tűnő Ostrom c. operát, aminek premierjét - ki más - mint Hende Csaba honvédelmi miniszter nyitotta meg. A képek ott készültek:
photo_camera Hende Csaba (k) a honvédelmi miniszter szerepében. (Fotó: Kászoni László/MTI)
photo_camera Kőrösi András (k) Jurisics Miklós szerepében
(Fotó: Kászoni László/MTI)

Az operát Szilágyi Miklós és Horváth György Tibor szerezte, Kőszegen játszódik 1532-ben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.