Magyarországnál kevés versenyképtelenebb ország van Európában

gazdaság
2014 szeptember 03., 07:41
comments 285

Mottó: Magyarországot a kormánya az elmúlt három évben jelentősen átalakította, és Európa legversenyképesebb országává tette, ami a következő években meghozza majd az eredményeket. (Orbán Viktor, 2013. március 18.)

Magyarországnál az európai országok közül csak Szlovákia és a balkáni országok és Görögország versenyképtelenebbek, derül ki a World Economic Forum jelentéséből.

versenyterkep

A versenyképességi listán a 60. helyen állunk, akárcsak tavaly, jóval lemaradva a visegrádiak között listavezető Csehországtól (37.) és Lengyelországtól (43.), és egy hellyel még Románia (59.) is megelőz minket. A 28 tagú Európai Unióban a 24. helyen állunk. Magabiztosan verjük viszont Montenegrót, Angolát, Venezuelát és Sri Lankát is.

Próbáltam olyan screenshotot csinálni, amire ráférünk, így sikerült:

versenylista

Vezet Svájc, második Szingapúr, harmadik az USA.

Itt a teljes lista.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.