Így többet nem lehet gólyatábort szervezni

bűnügy
2014 szeptember 04., 06:18
comments 140
photo_camera Mezey Barna, az (ELTE) rektora (középen), Fábri György rektorhelyettes (balra) és Zaránd Péter, az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke (jobbra). MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Felfüggesztik az ELTE tanítóképzőjén a HÖK működését a fonyódligeti gólyatáborban történt nemi erőszak miatt, jelentette be Mezey Barna rektor. Az egyetem szerint az erőszakkal gyanúsított férfi szervezője volt a tábornak, egyébként a bölcsészkar hallgatója. A vezetés arra jutott, a gólyatáborok szervezői "nem tudtak élni a rájuk bízott felelősséggel". Az elkövető ellen fegyelmi eljárás indul - igaz, neki azért valószínűleg nem ez lesz a legsúlyosabb büntetése. Az ELTE pedig át fogja alakítani a gólyatáborok szervezésének kereteit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.