Bocsáss meg, Ukrajna - jelent meg Szentpétervár központjában

2014 szeptember 4., csütörtök 10:20
116

petervar

Szentpétervár központjában hackelték háborúellenes jelszavakat egy ház falán lévő óriás elektronikus reklámtáblára.

Az üzenetek Vlagyimir Putyinnak és Petro Porosenkónak szólnak, amiért "ellenségekké tették az oroszokat és az ukránokat". Egy koporsó képe mellett a "Testvéreinket gyilkoljuk" felirat volt látható, egy másikon pedig egy vérző gyermeket kezében tartó apa képe mellett a "10 000 áldozat" felirat.  A spot a "Bocsáss meg nekünk, Ukrajna!" felirattal végződik.

A jelszavak tíz percig voltak láthatóak, majd ismét megjelentek a szokásos fényreklámok.

Az Unian hírügynökség az akciót a szentpétervári katonaanyák szervezetével hozta összefüggésbe. Ezt a szervezetet az orosz igazságügyi minisztérium ügyészségi indítványára a külföldi ügynökök listájára tette.

Oroszországban 2012 óta van érvényben az a törvény, ami alapján a külföldi pénzügyi támogatásban részesülő nem kormányzati, kereskedelmi szervezetek külföldi ügynököknek minősülnek. A szentpétervári katonaanyák részt vesznek a kelet-ukrajnai harcokban elesett és megsebesült orosz katonákról szóló hírek közlésében és terjesztésében. (MTI/Unian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt