Brit dzsihádisták inkább hazamennének, mert rájöttek hogy hibát követtek el

külföld
2014 szeptember 05., 17:12
comments 379

Az angol állampolgár terroristák egy londoni egyetemmel vették fel a kapcsolatot, és közölték, hogy megbánták korábbi döntésüket, hogy iszlamista szélsőségesek seregéhez csatlakoztak a Közel-Keleten. Jé.

A hírek szerint egy harminc fős csoport van szó, ők mind visszatérnének inkább Nagy-Britanniába, ugyanakkor aggódnak, hogy ott börtönbe kerülnének.

Mint megüzenték, kijózanodtak az elmúlt két hétben. Azt nem tudni, hogy a változáshoz van-e bármi köze a két amerikai újságíró lefejezésének.

A King's College professzora, Peter Neumann tárgyalt a dizshádistákkal. Szerinte most csapdában érzik magukat, mivel ha ott maradnak, muszáj harcolniuk, haza viszont nem mehetnek. A professzor szerint a kormánynak egy deradikalizáló programot kéne összeállítania azok számára, akik inkább visszatérnének Angliába. Szerinte legalább az ott harcoló britek ötöde szeretne valami kiutat találni a jelenlegi helyzetükből. És ha megfelelő hozzáállással sikerülne kezelni a kevésbé eltökélt dzsihádistákat, akkor azzal példát is mutathatnának azoknak, akik még csak gondolnak az IS propagandájának hála, hogy elutazzanak Szíriába vagy Irakba.

Arról, hogy Nyugat-Európa fiataljai hogyan indulnak el szent háborút vívni, itt írtunk többet. (via Metro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.