Kölcsönösen a tűzszünet megsértésével vádolják egymást az ukránok és a felkelők

külföld
2014 szeptember 06., 12:23
comments 48

A jelentések szerint a pénteken elfogadott tűzszünetnek egyelőre a füstje volt a nagyobb. Kijevben a védelmi erők szóvivője, Andrij Lysenko mondta el, hogy hogy szombaton az oroszpárti felkelők több alkalommal is megsértették a tűzszünetet, és ezt felvételekkel is tudják bizonyítani.

Hasonló vádakat fogalmazott meg a szeparatisták egyik vezetője is. Az önmaguknak kikiáltott donyecki népköztársaság parlamentjének egyik vezető képviselője szerint az ukránok péntek este rakétákkal lőtték állásaikat a tűzszünet hivatalos beállta után is.

A térségből korábban újságírók nem jelentettek összecsapásokat

A donyecki felkelők továbbra sem tettek le arról, hogy hogy kivívják függetlenségüket, és ezért a tűzszünet ellenére is készek tenni. Ezt a parlament házelnöke, Boris Litvinov mondta el az AFP-nek. Ő személy szerint a tűzszünet 12 elfogadott pontjának többségével nem ért egyet, csak a tűzszünet és a fogolycsere van rendben szerinte.

Szerinte most a legfontosabb, hogy Kijev ismerje el független köztársaságukat, amit akár Donyecki Népköztársaságnak vagy Novorussziának is hívhatnak. (Yahoo, Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.