9 férfit tartóztattak le Egyiptomban, amiért feltettek a netre egy meleg esküvőn készült videót

külföld
2014 szeptember 07., 08:20
comments 43

7 férfit vettek őrizetbe és kettőt még keresnek Egyiptomban, amiért posztoltak egy videót az internetre, amiről azt állítják, hogy az az ország első melegházasságát mutatja be. A férfiak ellen erkölcstelenségre való felbujtás és a közerkölcs megsértése a vád.

A videó bejárta az egyiptomi közösségi oldalakat, rengetegen látták. A konzervatív egyiptomi társadalomban nem legális a melegházasság. Ezen kívül, ugyan jogilag nem büntetik a homoszexualitást, de diszkriminálják a másságukat felvállalókat. Sokszor még perbe is fogják őket, ilyenkor általában a közerkölcs megsértése, vagy erkölcstelenségre való felbujtás a vád, ahogyan a videó készítői esetében is.

A videón annyit látni, hogy egy csapat férfi a Níluson egy hajón ünnepel egy meleg esküvőt.

Az ügyész szerint a felvétel még áprilisban készült, de csak augusztusban került fel a netre, ezért most indult az eljárás. A vád képviselői szerint a készítőket mindenképp meg kell büntetni, mivel

a videó megalázó, sajnálatos és Istent felbőszítő képeket tartalmaz.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.