Moszkva azt állítja, hogy egy észt kémet fogott

külföld
2014 szeptember 07., 15:49
comments 99

Eston Kohver rendőrtiszt az észtek szerint hírszerzéssel és a korrupcióellenes küzdelemmel foglalkozik, az FSZB szerint viszont titkos műveletben kémkedett.

Az észtek szerint a határ észt oldaláról rabolták el, ahol „erőszakos küzdelem” nyomait találták. Az oroszok szerint viszont orosz oldalon vették őrizetbe egy bírósági végzés alapján. Az oroszok szerint volt nála fegyver, lőszer, 5000 euró és lehallgatókészülék.

Az eset pár nappal azután történt, hogy az észt-orosz kapcsolatokra megint felfigyelt a világ, miután Barack Obama Észtországba látogatott, ahol erős beszédet mondott. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.