Mostantól a Twitteren is lehet vásárolni

a plázadás kora
2014 szeptember 08., 13:38
comments 9

Kereskedelmi felület kialakításával kísérletezik hétfőtől a Twitter. A gyakorlatban ez annyit jelet, hogy néhány tweet alatt megjelenik majd egy nagy

BUY

feliratú gomb. Ha tetszik a tweetben bemutatott termék, erre a gombra kell rákattintani, aztán már meg is van. Elég lesz csak egyszer megadni a rendszernek a számlázási és szállítási adatokat, aztán már csak katt, katt, katt, és vásárlás, vásárlás, vásárlás. Csak Puzsér Róbert meg ne tudja!

A Twitter mindenképp szerette volna elérni, hogy saját platformja legyen a vásárláshoz, a cég vezetői szerint azért, hogy a fogyasztókat minél közelebb hozzák a megvenni kívánt árukhoz. A Twitter befektetőit persze most is elsősorban az érdekli, hogy mekkora új bevételt szerezhet így a cég az - így is jól menő - reklámpénzek mellé.

Vásárolni egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet, és csak néhány cégnél, de ha a kísérleti fázis sikeres, akkor a Twitter kiterjeszti majd a szolgáltatást. Az Egyesült Államokban brutális reklámkampánnyal is megtámogatták az indulást, több híresség - például Pharrel Williams - vásárol majd a Twitteren, aztán elmondják, hogy mik a tapasztalataik. (TheVerge)

(A címlapi kép a Verge-ön látható promóvideóból.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.