Mostantól a Twitteren is lehet vásárolni

Kereskedelmi felület kialakításával kísérletezik hétfőtől a Twitter. A gyakorlatban ez annyit jelet, hogy néhány tweet alatt megjelenik majd egy nagy

BUY

feliratú gomb. Ha tetszik a tweetben bemutatott termék, erre a gombra kell rákattintani, aztán már meg is van. Elég lesz csak egyszer megadni a rendszernek a számlázási és szállítási adatokat, aztán már csak katt, katt, katt, és vásárlás, vásárlás, vásárlás. Csak Puzsér Róbert meg ne tudja!

A Twitter mindenképp szerette volna elérni, hogy saját platformja legyen a vásárláshoz, a cég vezetői szerint azért, hogy a fogyasztókat minél közelebb hozzák a megvenni kívánt árukhoz. A Twitter befektetőit persze most is elsősorban az érdekli, hogy mekkora új bevételt szerezhet így a cég az - így is jól menő - reklámpénzek mellé.

Vásárolni egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet, és csak néhány cégnél, de ha a kísérleti fázis sikeres, akkor a Twitter kiterjeszti majd a szolgáltatást. Az Egyesült Államokban brutális reklámkampánnyal is megtámogatták az indulást, több híresség - például Pharrel Williams - vásárol majd a Twitteren, aztán elmondják, hogy mik a tapasztalataik. (TheVerge)

(A címlapi kép a Verge-ön látható promóvideóból.)