Esővel érkezik a front

időjárás
2014 szeptember 09., 15:07
comments 7

Késő délutántól, estétől északnyugat felől hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer érkezik, és ez határozza meg holnap a Kárpát-medence időjárását – írja az OMSZ. Az idokep.hu pedig azt írja, hogy ma a napsütés mellett főleg az Északi-középhegység térségében és nyugaton alakulhat ki délutántól elszórtan zápor és zivatar.

photo_camera Forrás: idokep.hu

Az OMSZ szerint ma estétől északnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és kezdetben csak északnyugaton, éjszaka már nyugaton és az ország északi felén is többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is. Holnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, kevés napsütés északnyugaton és délkeleten lehet. Sokfelé alakul ki eső, zápor, zivatar, többfelé sok csapadék hullhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-17 fok lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet holnap általában 20-26 fok között alakul, de a tartósan esős tájakon csak 18-19 fok lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.