Látták már a Várkert Bazár felújításáról készült legjobb képet?

Fotó: Teknős Miklós/Népszabadság

Ezt a pazar fotót készítette a Várkert Bazár második átadása után is folyó munkákról Teknős Miklós, a Népszabadság fotósa.

A Vastagbőr a jelenet miatt megkereste a fővárosi munkavédelmiseket, hogy az megfelel-e a hatályos munkavédelmi előírásoknak, terveznek-e vizsgálatot.

Meglepő választ kaptak. A fővárosi kormányhivatal kormánymegbízotti kabinetjének sajtófőnöke azt írta, hogy a Vastagbőr megkeresése miatt ellenőrzést tartottak a helyszínen. Ott kikérdezték a képen látható két munkást, akik azt mondták, hogy a fénykép egy fotós kérésére készült. Szerintük az történt, hogy „ismeretlen férfi jelent meg a munkaterületen fényképezőgéppel, és a kivitelezést végző dolgozókkal megbeszélte, hogy magán célra szeretné készíteni a fotót, és kifejezetten extrém helyzet ábrázolása a célja. A fejjel gödörbe lógatott személy testi épségének veszélyeztetése ennek a felelőtlen kérésnek a következménye volt, és nem valós munkavégzési helyzetből adódott.”

Megkerestük Teknős Miklós fotóst, aki szerint egész egyszerűen nem igaz, amit a kormányhivatal ír. Ezt nekik is elmondta volna, ha megkeresik, és szívesen megmutatta volna a teljes sorozatot, amiből kiderül, hogy a munkások hosszasan szereltek egy szűk helyen, amihez nehezen fértek hozzá.

Teknős azért ment a Várkerthez, hogy ott az átadás utáni is tovább folytatódó munkálatok fotózza. Akkor már a két munkás fogta és lógatta a harmadik társukat. Amikor végeztek, odament hozzájuk, és bemutatkozott, megemlítve a munkahelyét is. Teknős szerint erős a gyanú, hogy utóbb megfenyegették a munkásokat.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.