Mága Zoltán luxy videója kiverte Szentpéteri Csilla biztosítékát

Itt van az ősz, itt van újra: végre teljes fordulatszámon pörög a magyar művészvilág. Volt ugye a Kukorelly-Csender-féle írótábori párbaj, aztán Tóth Krisztina sózott oda egyet Nagy Tyereskovának, amire a Facebookon érkezett a parádriposzt. A zenészek eddig mintha kimaradtak volna a beefelésből, de szerencsére Mága Zoltán hegedűművész úr feltöltött a YouTube-ra egy videót, ezt itt:

Több se kellett Szentpéteri Csilla zongoraművésznőnek, aki saját Facebook-oldalán ment neki Mágának, és ezt írta:

zenészkollegám oly mértékben tesz visszatetsző, hivalkodó, ízléstelen, szociálisan érzéketlen, öntömjénező, kivagyiságtól hangos lépéseket (politikáról már ne is beszéljünk! ), hogy csak arra tudok gondolni, tán megbomlott az elméje.

Nehéz igazságot tenni. Szerintem egyáltalán semmi baj sincs azzal, ha valaki a Belmondo-féle A profi Morricone-féle zenéjére pezsgőzik, a kvalitásos Time magazint lapozgatja, úgy tesz, mintha zsinóros telefonon telefonálna, majd végigmegy egy vörös szőnyegen, és a végén elviszi egy fekete autó.

Ja, hogy a politika? Szentpéteri Csillát életemben egyetlen egyszer láttam élőben, akkor is Orbán Viktornak és Hernádi Zsoltnak húzta a talpalávalót Tiszaújvárosban, egy

butadiénüzem

átadásán.

Ollé! (Szentpéteri Csilla zongoraművész)

Abban sincs semmi rossz, de ha Mágának van egy kis esze, odabasz egyet Szentpéterinek a Facebookon, és azzal is elleszünk pár percig.

Hajrá, művészek, illetve Szentpéteri Csillával szólva: Ollé!

(HVGBors, 444)