Mindenhol dekriminalizálni kell a kábítószert

Egészségügy
2014 szeptember 09., 14:41
comments 90

A Global Commission on Drug Policy új jelentése szerint ideje feladni a hihetetlenül költséges és pusztító drogellenes háborút. A megoldás: a dekriminalizáció és a szabályozás, a kábítószerek negatív hatásait pedig egészségügyi problémaként kell kezelni. A szervezet emellett azt is javasolja, hogy ne küldjék „kötelező kezelésre” azokat, akiknek az egyetlen bűnük az volt, hogy kábítószer volt náluk.

A GCDP nem valamiféle kisebb liberális csoport, hanem a világ vezetői (köztük volt több elnök) alkotják. Tagja például a volt lengyel (Aleksander Kwasniewski), görög (George Papandreou) és több latin-amerikai miniszterelnök, illetve Kofi Annan és Mario Vargas Llosa is. A jelentés felkészítő anyag az ENSZ 2016-ra tervezett, kábítószerekről szóló rendkívüli ülésszakára. Tavaly télen már felcsillant a fény az alagút végén. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.