Beköszöntött a kampányvideózás aranykora

POLITIKA
2014 szeptember 10., 09:34
comments 23

Hol vannak már a dögunalmas kampányvideók, amikor a pártelnököt párttársai és hívei körében kamerázzák, mindenki csillogó szemmel néz, ő hátakat lapogat és átadja az üzenetet. Ez annyira 2010.

Falus Ferenc tényleg új utat mutatott, és már megvannak a követői. Gyorsan tisztázzuk, ezek a videók nem a Ki mit Tube-ra készültek, bár akár ott is indulhatnának.

Ismerjék meg például Balaicz Zoltánt. Zalaegerszeg polgármester-jelöltje, a Fidesz juttathatja ebbe a pozícióba.

Neki például lett egy kampánydala. Sőt, kettő. Az első olyan, mintha az alkoholmentes keresztényfesztivál dala lenne, és csak refrénből áll („Te meg én, Zalaegerszeg mi vagyunk, az utcákon ott a lábnyomunk.”)

Klassz munka, a klip pedig egyszer üt, még egyszer nem is kell megnézni.

De Balaicz a debütálás után rögtön ráindította a második kampánydalt, talán ő maga sem tudja eldönteni, melyik lett az erősebb. Gondolom az elsőt a kampányrendezvény elején, a másikat a végén éneklik majd, mint a Himnuszt és a Szózatot. Vagy a helyi híradó elején és végén lehetne leadni a dalokat.

A zenét nem ugyanaz a csapat írta és adta elő, de a vizuális megoldások ugyanattól az értő kéztől származnak. Látható, hogy a nyugodt, a szemet csöppet sem fárasztó statikus tartalomban hisz. A képek szinte ugyanazok, mint az előző klipben, így legalább könnyen összekapcsolható a két szám.

A második dalról először azt hittem, hogy ByeAlex feldolgozás, de túllépett azon. Talán csak elsőre tűnik úgy, hogy a refrénben lévő hajránál mintha megbicsaklana valami.

Itt vagyok veled, te is legyél velem

Itt van a dolgunk Egerszegen

Szólnak a dombok, a folyó, a fák

Zalaegerszeg, hajrá

(gitárszóló)

És nem lehet nem kiemelni ezt:

Más meg azt sem tudja, hogy a Zetét eszik-e vagy megisszák

Balaicz azt nyilatkozta még a klipek megjelenése előtt, hogy „Fontos lenne találni egy olyan zenei ágat, aminek még nincs országos fesztiválja Magyarországon. Talán a rap és a hip-hop lehetne az a vonulat, amellyel akár az országos fesztiváltérképre is felkerülhetne Zalaegerszeg.”

Ugyan már, kampánydalfesztivált Egerszegre!

A kampányvideózás koronájáért induló másik erős versenyző nem a szavazók fölébe akar belemászni, humorágyúval támad.

Nekem mondjuk kicsit hiányzik, hogy klasszikusan az asztalra helyezett táskából vegyék fel a korrupciós kísérletet, mint a műfaj legjobb felvételén, amikor Wieszt János újbudai képviselő vesz át pénzt. De nem mehetünk el szó nélkül a jelölt szüleit dicsérő név mellett:

Ottó Krisztián Ottó

Siklóson hat polgármester-jelölt vetélkedik majd, várjuk a méltó válaszokat.

Ha jelöltek bármennyire eredeti kampányvideójába futott bele, küldje el a megirom@444.hu-ra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.