Egy amerikai szenátor is kikelt a magyar hatóságok ellen az Ökotárs-razzia miatt

2014 szeptember 12., péntek 21:07
115

Ben Cardin, Marlyand demokrata szenátora, az amerikai Szentátus nemzetközi kapcsolatokért felelős bizottságának tagja és az amerikai Helsinki Bizottság elnöke szeptember 15-öt a demokrácia világnapjának elismerő szenátusi határozat bemutatásakor beszélt a magyar civil szervezetek helyzetéről.

„A héten a magyar rendőrség rajtaütött két magyar civilszervezet budapesti irodáján. Ez is mutatja, hogy egyre szorul a prés a civil társadalmon. Az ilyen lépések nemcsak aláássák a demokráciát, de hátráltatják a korrupciót leleplező és a kormányzati munkát ellenőrző tényfeltáró riportok készítését is. Most – jobban mint valaha – itt az ideje, hogy a nemzetközi közösség visszaszorítsa a civil társadalommal szembeni fenyegetéseket, és megvédje ezeknek a szervezeteknek az erős demokratikus intézmények építésére irányuló erőfeszítéseit.”

(Forrás: a szenátor sajtóközleménye. E-mailben jutott el hozzánk, valószínűleg nemsokára a politikus weboldalán is fenn lesz.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt