Egy amerikai szenátor is kikelt a magyar hatóságok ellen az Ökotárs-razzia miatt

Ben Cardin, Marlyand demokrata szenátora, az amerikai Szentátus nemzetközi kapcsolatokért felelős bizottságának tagja és az amerikai Helsinki Bizottság elnöke szeptember 15-öt a demokrácia világnapjának elismerő szenátusi határozat bemutatásakor beszélt a magyar civil szervezetek helyzetéről.

„A héten a magyar rendőrség rajtaütött két magyar civilszervezet budapesti irodáján. Ez is mutatja, hogy egyre szorul a prés a civil társadalmon. Az ilyen lépések nemcsak aláássák a demokráciát, de hátráltatják a korrupciót leleplező és a kormányzati munkát ellenőrző tényfeltáró riportok készítését is. Most – jobban mint valaha – itt az ideje, hogy a nemzetközi közösség visszaszorítsa a civil társadalommal szembeni fenyegetéseket, és megvédje ezeknek a szervezeteknek az erős demokratikus intézmények építésére irányuló erőfeszítéseit.”

(Forrás: a szenátor sajtóközleménye. E-mailben jutott el hozzánk, valószínűleg nemsokára a politikus weboldalán is fenn lesz.)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.