A Mexikóból az Egyesült Államokba tartó lányok 80 százalékát megerőszakolják

Jobb kereset, emberi viszonyok és a jobb élet reményében egyre többen költöznek Közép-Amerikából az Egyesült Államokba. Közöttük pedig egyre magasabb a kiskorú lányok aránya. Egy új kutatás szerint idén nagyjából 70 ezer kiskorú jelenik meg egyedül az Egyesült Államok déli határán, többségben lányok.

Ezek a lányok sok esetben épp a szexuális erőszak elől menekülnek el a hazájukból, főleg Salvadorból, Hondurasból és Guatemalából. Induláskor még nem tudják, hogy útjuk során pont ugyanilyen veszély leselkedik rájuk.

A Fusion felmérése szerint ugyanis az út során a lányok 80 százalékát megerőszakolják.

Az arány korábban az Amnesty International szerint 60 százalékos volt, tehát az utóbbi években emelkedett.

Az illegális bevándorlóknál bevett szokás, hogy ha nincs pénzük, a lányok szexszel fizetnek a vezetőiknek, a rendőröknek vagy a vámhivatalnokoknak. A szexuális erőszak annyira bevetté vált ebben a körben, hogy a lányok és a nők még otthon fogamzásgátlóval szerelkeznek fel az útra.

Az esetek felderítése azért is nagyon nehéz, mert a bevándorlók akkor sem fordulnak a hatóságokhoz, ha a legkomolyabb bűncselekményeket követik el ellenük, hiszen félnek, hogy ha kiderül a személyazonosságuk, hazatoloncolják őket. (HuffPost)