14 éve volt a magyar poptörténelem legemlékezetesebb koncertje

2014 szeptember 15., hétfő 13:44
180

Aki ott volt 2000. szeptember 15-én Debrecenben, a Metal Fesztiválon, az soha nem felejti el, amit látott/hallott. Az Ossian koncertje azonnal legendás lett, mivel Paksi Endre „cimbora kicsit elfáradt”, így teljesen átértelmezte a zenekar dalszövegeit és a dallamvilágát.

Pokolnál hangosabb (részlet)

Részlet egy beszámolóból:

„Mivel a koncert előtt hallottam beszélni Paksi Endrét, és láttam az állapotát, nem számítottam túl sok jóra, és sejtelmeim be is igazolódtak. Olyan részeg volt, hogy a dalszövegek nem jutottak eszébe, csak éppen egy-egy sor minden számból. Először a Sörivók című számot láttam a koncertből, amiből csak a »Sörivó vagyok« refrént tudta elordítani. Hát, láttuk, hogy valóban Sörivó. (...) de amikor Endre másodszor is felkonferálta a Rock'n'roll démont, betellt a pohár, és véglek levonultak, miután Wéber Attila elnézést kért a közönségtől. Ezek után Paksi Endrén csattant jónéhány műanyag korsó, sőt, még egy pohár sört is kapott a nyakába.”

Szerencsére legalább a hanganyag fennmaradt az utókornak, ráadásul egy névtelen hős feliratozta is. Talán érdemes külön kiemelni két nagy slágert, a Márhívót és a Repatarurgyánt.

Felnőtt egy generáció, de még mindig ugyanolyan jó. Egyébként egy hete lett 9 éves a magyar Coelho-metál zászlóshajójának egyik nagy rajongója, Osszián. Gratulálunk!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt