A Deutsche Telekom ügyfeleit is lehallgatta az NSA

külföld
2014 szeptember 15., 05:06

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség és a brit Kormányzati Kommunikációs Központ közös programjának, a Kincsestérképnek hozzáférése volt olyan német telekommunikációs vállalatok adataihoz is, mint a Magyar Telekomot is tulajdonló Deutsche Telekom (DT) - derül ki az Edward Snowden által kiszivárogtatott újabb dokumentumokból.

A DT, amiben a német állam is részvényes, azt mondja, hogy egyelőre nem találtak hibát a rendszerükben, de az informatikusok továbbra is keresik annak nyomait, hogy a DT bizalmasan kezelt adataihoz idegen titkosszolgálatok hozzáfértek volna.

A DT az ügyben felvette a kapcsolatot a német titkosszolgálattal is.

Snowden aktái szerint az amerikai és brit kémprogram a DT által üzemeltetett routerek és okostelefonok adataihoz is hozzáfért. (Spiegel, TheRegister)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.