Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa az ebola miatt

Egészségügy
2014 szeptember 16., 05:19
comments 35
photo_camera (CELLOU BINANI / AFP)

A találkozót csütörtökön tartják Washingtonban, az Egyesült Államok kezdeményezésére.

Azonnali nemzetközi fellépés nélkül a járványnak jóval több áldozata lehet, és egy generációval vetheti vissza a nyugat-afrikai országokat. Ha viszont a nemzetközi közösség összefog, a válság kezelhető

- mondta Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, aki azt reméli, hogy a tagállamok konkrét kötelezettségeket is vállalnak azért, hogy a három leginkább sújtott országban, Libériában, Guineában és Sierra Leonéban leküzdjék a válságot.

Az ENSZ BT története során eddig csak egyszer ült össze egészségügyi témában, akkor az AIDS terjedése miatt.

Az Egyesült Államok több ezer tagú egészségügyi és katonai támaszpontot terveznek létrehozni Libériában a járvány ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.