Semjén ♥ államosítás

világvége
2014 szeptember 18., 21:51

A KDNP egyértelműen kiáll amellett, hogy a kormány visszaállamosítson mindent, ami közműszolgáltatással kapcsolatos, mert csak így garantálható az emberek ellátási biztonsága

– erről beszélt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP pártelnöke a mai csákvári lakossági fórumán.

photo_camera Egy államosítást népszerűsítő felirat 1948-ból

Semjén egy helyi étteremben 250 ember előtt mondta el, hogy

a rezsicsökkentés „tisztán gazdasági terméknek indult és nem politikainak”.

A rezsicsökkentés indokának nevezte, hogy a gazdasági válság és a 2010-es kormányváltás után a magyar középosztály elkezdett megtakarítani, de nem vásárolt. Mint azt a szakember elmondta: a belső fogyasztás serkentésének egyik eszköze lett a közműcégek extraprofitjának elvétele, majd az árak radikális csökkentése, amely „pénzt hagyott a zsebekben”.

Az ellátási biztonság növelésének záloga szerinte az áram- és gázszolgáltató szektor teljes államosítása lesz,

aminek első lépéseként visszavásárolta az állam az E.ON-tól a gáztárolót.

photo_camera Semjén Zsolt idén is belovagolt az erdélyi Kézdivásárhelyre (Fotó: Baranyi Ildikó/MTI)

Ma már nem csak külföldi cégek döntik el, lesz-e fűtés télen, és ma már nem ők döntik el, mennyit fizessünk érte – mondta Semjén, de arról az MTI tudósítása alapján úgy tűnik, nem beszélt, hogy azok a nem külföldiek az oroszok.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.