Bombatalálat ért egy lőszer- és robbanóanyag-gyárat Donyeckben

külföld
2014 szeptember 20., 12:24
comments 44

Annak ellenére, hogy szombat reggel újabb tűzszüneti memorandumot írtak alá szeparatisták és az ukrán hadsereg, napközben több óriási robbanás is megrázta a kelet-ukrajnai Donyecket.

Szemtanúk szerint a robbanások többsége a reptér felől érkezett, ahol mostanában, tehát a szeptember 5-i tűzszüneti megállapodás után is harcoltak.

De arról is érkeztek beszámolók, hogy hatalmas robbanás rázta meg a város egyik nagy ipartelepét, ahol lőszereket és ipari robbanóanyagot gyártanak. Ezt a városi vezetőség is megerősítette, a lakosok pedig hatalmas füstoszlopot láttak az üzem irányából.

photo_camera (AFP)

A szombat reggel aláírt memorandum értelmében a harcoló felek semleges zónát hoznak létre a sűrűn lakott területek körül a lakosság védelme érdekében, visszavonják a nehéztüzérséget, és az idegen harcosokat is. Utóbbi leginkább a szeparatistákat támogató oroszokra és a felszereléseikre vonatkozik. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.