Az iráni főügyész harminc napot adott a kormánynak a közösségi média betiltására

Bekeményítettek a konzervatívok Iránban. Bár a nép tavaly egy mérsékelt reformistát választott meg elnöknek, az igazságszolgáltatást a vallási vezetők ellenőrzik. Ők nevezték ki Golam-Hoszein Mohszeni-Edzsejt is legfőbb ügyésznek. A konzervatív főügyész pedig vasárnap a tévében üzente meg a kormánynak, hogy

már csak harminc napjuk van a közösségi hálózatok letiltására.

A reformista kormány három hónapja azt ígérte, hogy megpróbál megoldást találni a nem kívánt tartalmak "okos szűrésére". Ebből persze semmi sem lett, a konzervatívok meg megelégelték az időhúzást.

Hivatalosan azzal érvelnek, hogy a közösségi hálózatokon mindenféle erkölcstelen és iszlámellenes tartalmakba ütközhetnek az irániak. De a tiltás fő célja igazából a szabad kommunikáció megakadályozása - a legfőbb célpont a Facebook üzenetküldője, a Whatsapp.

Ez a hatalom szempontjából logikus lépés - Iránban tört már ki forradalomszerűség, amit a twitteren szerveztek. (Via The Wire)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.