Hodorkovszkij bejelentkezett Oroszország vezetésére

külföld
2014 szeptember 21., 10:16
comments 343

Mikhail_Khodorkovsky_2013-12-22_1

Ha a dolgok normálisan mennének, nem foglalkoztatna az, hogy Oroszország elnöke legyek

- mondta a Le Monde-nak adott nyilatkozatában Mihail Hodorkovszkij egykori olajmágnás, majd gyorsan érzékeltette, hogy most nem mennek normálisan a dolgok. Így pedig már érdekli Oroszország vezetése.

Hodorkovszkij az Európa-párti oroszokat szervezné közösségbe, hogy így hívja ki Putyin. "Egy kisebbség is tud befolyásos lenni, ha jól szervezett" - mondta. Ehhez először egy Nyílt Ororszország nevű online platformot indítana. Arra számít, hogy ez fel fogja bosszantani Putyint.

Hodorkovszkijt egy időben Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legádázabb politikai ellenfelének tartottak. Ő volt az, aki nem fogadta el az oligarcháknak ajánlott putyini alkut - vagyis, hogy aki nem akar beleszólni a politikába, azt békén hagyják. Tíz évet töltött börtönben adócsalás miatt, majd néhány héttel a téli olimpia előtt elnöki kegyelemmel szabadult, pár hónappal a büntetésének letöltése előtt. Akkor Németországba, majd Svájcba ment, és 170 millió dollárt el is dugott Putyin elől. A kijevi forradalom idején már élesen támadta Putyint - de kifejezetten belpolitikáról szabadulása óta most először beszélt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.