Padlóra küldte az ugandai biztonsági őrt az Oculus Rift

TECH
2014 szeptember 22., 16:26
comments 36

A 3D-s szemüveg minden valószínűség szerint a jövő játékélményeinek meghatározó eszköze lesz. De addig még sok csatát meg kell vívni. Erre kiváló példázat annak a biztonsági őrnek a története is, akinek egy Ugandában zajló gamer estén adtak oda egy Oculust, hogy életében először próbálja ki.

Ez lett belőle (egy percig kell tekerni, akkor jön a lényeg):

A reakció persze vicces, de közel sem egyedülálló. Tele a net olyan videókkal, amin a virtuális valóságot ábrázoló 3D-s szemüveggel elsőnek találkozó felhasználók pánikreakciói láthatóak. Nem véletlenül, a hirtelen elénk táruló 3D-s zuhanás egyáltalán nem olyan, amivel az agyunk könnyen tud mit kezdeni.

Oculust viselőkön bemutatott ijesztgetésekről és tréfákról már írtunk korábban.

Az eszközt 350 dollárért lehet megvásárolni, de ha valaki olcsóbb megoldást keres, egy Kickstarter-projekt 45 dollárért segít, hogy a fejed köré szíjazhasd az iPad-ed.

ipad

(via Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.