Nem, nem fognak Emma Watson meztelen képei felbukkanni az interneten

Média
2014 szeptember 24., 12:23
comments 62

A színésznőt az ENSZ nőszervezetének nagyköveteként elmondott nagyon fontos beszéde után fenyegették meg az interneten, hogy több ismert színésznő után hamarosan az ő meztelen képeit is publikussá fogják tenni. A fenyegetés a korábbi képek szivárogtatásának helyszínén, a 4chan egyik fórumán bukkant fel, sőt, a nagyobb hatás kedvéért még egy visszaszámláló honlapot is elindítottak mellé.

Azonban hiába telt le az idő, nem bukkantak fel fel képek, sem az emmayouarenext.com oldalon, sem máshol. Ehelyett az oldalra látogatókat a határidő lejárta után egy marketingvállalat honlapjára irányította át böngészőjük, ahol a 4chan bezárását sürgető #shutdown4chan kampány üzenete fogadta az érdeklődőket.

photo_camera (LOIC VENANCE / AFP)

Azaz az egész Emma Watson meztelen képeit ígérő kampány egy médiakampány eleme volt, hogy besározzák a világ egyik legsárosabb honlapját.

A honlapon felbukkanó üzenet szerint egyetlen nő sem érdemli meg, hogy kirakják így a fényképeit a netre, ezért kampányt indítanak most, hogy bezárjon az oldal. Az Emma Watson képeit ígérő honlap amúgy hihetetlen sikert hozott: 48 millió látogatót, hétmillió Facebook-lájkot és hárommilliós Twitter-említést. Ezeknek többsége alighanem nem a 4chan elleni fellépésre lett volna kíváncsi.

A hatalmas látogatottságot felhajtó vállalat pedig egyelőre nem is fedte fel magát, ami érthető is, mert az Emma Watson magánszférájának megsértésével kampányolás nem talált túl lelkes fogadtatásra. Az egész kampány maga meglehetősen fura, eleme volt például egy Obamának címzett nyílt levél, ami hemzseg a helyesírási hibáktól, és arra hívja fel a figyelmet, hogy az internetet cenzúrázni kell. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.