Szerbekkel kötött érdekházasságok miatt csapott le magyar nőkre a rendőrség

bűnügy
2014 szeptember 24., 09:52
comments 48

A hivatalos indoklás szerint

családi kapcsolatok létesítésével való visszaélés miatt

indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda, mert a gyanú szerint egy szerb férfi olyan összehangoltan működő szervezetet hozott létre, amelyben magyar nők pénzért kötöttek házasságot szerb férfiakkal. 

Az érdekházasságnak az volt a célja, hogy a szerb férfiak így, európai uniós állampolgár hozzátartozójaként Németországban tartózkodási engedélyt kaphassanak Az ügyben eddig 24 gyanúsított van, szervezők és pénzért férjhez menő nők, de a nyomozás adatai szerint több mint kétszáz ilyen házasságot kötöttek Szerbiában.

A nyomozók szerint a szerb férfi magyar feleségével együtt szervezte meg a hálózatot. A nők 200-1800 euró közötti összeget kaptak a házasságkötésért. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.