Földalatti vezetékeken szállítanák a sört Bruges-ben

külföld
2014 szeptember 25., 14:47
comments 37

A Belgiumban található Bruges gyönyörű óvárosa 2000 óta szerepel az UNESCO világörökség-listáján, és a város vezetése keményen dolgozik is azon, hogy semmi ne csúnyíthassa el a szűk, középkori utcákat. Ezért támogatta az önkormányzat a földalatti csővezeték építését, ami az óvárosban található, nagy múltú De Halve Maan sörfőzdét kötné össze egy nagyjából 3 kilométerrel arrébb lévő palackozóüzemmel.

tumblr_mxiq51zkoZ1s5bh5uo2_500

Jelenleg a gyárból évente több mint 500 teherautónyi sört szállítanak el, és a járművek nemcsak csúnyák, de szennyezik a környezetet, és kárt tehetnek Bruges középkori épületeiben is.

tumblr_mxiq51zkoZ1s5bh5uo1_500

Erre megoldás lehet a csővezeték, ami óránként akár 5600 liter sört lenne képes elvezetni a gyárból. Az ital 10-15 perc alatt éri majd el a palackozóüzemet, a teherautók pedig nem rondítanának bele többé a középkori környezetbe. (Mashable)

(A címlapi kép a Wikipediáról.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.