Leleplezte az álcivileket, megtalálta a valódiakat a Heti Válasz

Média
2014 szeptember 25., 05:19
comments 147

Világ civiljei, egyesüljetek! - szól a mai Heti Válasz Soros György portréjával ékesített címlapsztorija, aminek alcíme: Hogyan szerez kormányok feletti hatalmat Soros György?

soros_heti1

 

És nyilván csak azért ez, mert ezt a címlapot még ők sem merték bevállalni:

soros_evil

A cikk egyik legfontosabb állítása, hogy a magyarországi szervezetek, amelyek ellen az elmúlt hetekben példátlan támadást indított a kormány

ideológiai és politikai célokért küzdenek civil köntösben.

Civilként ideológiai és politikai célokért küzdeni valóban borzalmas, bár azt a lap is elismeri, hogy az ilyenek nem feltétlenül érdemlik meg, hogy rendőrök menjenek a lakásukra, elkobozzák a számítógépüket és visszavonják az adószámukat ("ellenük sem helyes persze a hatósági erődemonstráció"). Szerencsére a Heti Válasz

És a valódi civilek?

című keretes írásából mindenki megtudhatja, mivel foglalkozik egy rendes civil:

A 65 ezer nyilvántartott hazai szervezet elsősorban sporttal, szabadidős tevékenységgel foglalkozik. Egy tavalyi felmérés szerint közel 100 ezer főállású ember dolgozik a rekreációs, szociális területeken, az ő munkájukat 55 ezer önkéntes segíti.

További megdöbbentő részletek a Heti Válaszban.

Akit pedig érdekel a cikkforrása, olvassa el ezt a figyelemreméltó tényfeltárást a Kinján, tényleg megéri.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.