Néhány kínai étteremben drogot kevernek az ételekbe, hogy a vásárlóik visszajárjanak

külföld
2014 szeptember 25., 19:56

A kínai Shenszi tartomány egyik éttermének tulajdonosa kénytelen volt bevallani az üzletét vizsgáló rendőröknek, hogy az utóbbi időben az éttermében felszolgált tésztába mákgubót kevernek a szakácsok. A vállalkozó szerint összesen két kilónyi porított gubót használtak fel, így morfiumot és kodeint juttatva a felszolgált ételek többségébe.

A cél az volt, hogy a vásárlók rászokjanak az étteremben felszolgált fogásokra, és a tulajdonos számítása be is jött, az étterembe ugyanis egyre több és több vendég érkezett. A bökkenő az volt, hogy egy rendőrségi razzia során az étterem legtöbb vendégének pozitív lett a drogtesztje.

Elsőre furcsának hathat, hogy egy éttermi razzián miért vetik alá drogtesztnek a vendégeket, de Shenszi tartományban egy ideje ez a rendőrök módszere, a mostani eset ugyanis nem egyedüli. A tartományban évek óta visszatérő drogvásárlóknak számítanak az étteremtulajdonosok, többen már a szajréval lebuktak, másoknál meg az éttermükben felszolgált kajákban találták meg az addiktív szereket.

De a Quartz összeállítása szerint országszerte terjed ez a módszer, már Sanghajban és Kanton városban is kaptak el vendégeket bedrogozó étterem-tulajdonost.

(A címlapi kép illusztráció, hiszen Son Goku egy japán mesében szereplő földönkívüli harcos. Ráadásul nem is létezik.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.