https://444.hu/assets/szusi.jpg

Tényleg bajban vannak az oroszok: kipukkant a szusilufi Moszkvában

külföld
2014 szeptember 25., 07:00
comments 46

Az elmúlt években óriási divat lett a szusi Moszkvában: a nyers hal a moszkvaiaknak lassan olyan mindennapos, mint a New York-iaknak a hamburger. A 12 millió lakosú orosz fővárosban 949 japán étterem van, szemben a 8,4 milliós New York 462 szusizójával, írja a Bloomberg.

A rubel azonban egy év alatt 16 százalékot zuhant a dollárhoz képest, és az Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciók miatt elapadtak a szusiéttermek eddig bevált amerikai és európai beszerzési forrásai. Olyannyira, hogy a nyers halat Chiléből és a Feröer-szigetekről kell beszerezniük az éttermeknek.

Nem is bírják a rájuk nehezedő nyomást: a moszkvai Planeta Sushi nevű szusiláncot, ami 60 étteremből áll, átnevezték simán Planetára, és az étlapon szereplő ételeknek már csak a hatoda szusi; a Jevrazija nevű étteremlánc mind a 15 moszkvai éttermét bezárta, igaz, Szent-Pétervárott van még neki 126. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.