Használt-e a minisztériumi épület elbontása Budapest egyik legszennyezettebb utcájának?

Budapest
2014 szeptember 26., 12:26
comments 15

Augusztus közepén bontották el végleg a Margit körúton az egykori minisztérumi épületet. Amellett, hogy ronda és lerobbant volt, és bármi lesz a helyén valamikor, az már csak jobb lehet, az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a nyolcszintes épülttömb elzárja a Hűvösvölgyből érkező szelet, ezért olyan rettenetes a körúton a levegő minősége.

Megkérdeztük a Földművelésügyi Minisztériumot (ők az illetékesek) és a Levegő Munkacsoportot is, hogy végeztek-e méréseket az épület elbontása óta. Külön mérést egyébként nem végeztek, és mindkét helyről azt a választ kaptuk, hogy korai lenne még messzemenő következtetéseket levonni, mert sokmindentől függ a levegő minősége.

Így az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat adatait néztük meg, azon belül is a Széna téri mérőállomást. A szállópor koncertációra mentünk rá. És hogy ne csak egyetlen napot nézzünk, 2010 és 2014 között szeptember 1-től 25-éig kerestünk rá az adatokra.

2010szept

 

2011szeptleg

 

2012szeptleg

 

2013szeptlevego

 

2014szeplegsze

 

Az biztos, hogy hirtelen nem lett jobb a helyzet, viszont legalább nincs ott az épület. Bár a park sincs egyelőre, csak a parkoló.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.