Áder János hadat üzent a klímának

külföld
2014 szeptember 26., 03:27
comments 70

"Nem tudjuk megúszni, hogy felelőtlen környezeti politikánkért a természet benyújtsa a számlát" - jelentette ki az ENSZ New York-i közgyűlésén mondott beszédében Áder János köztársasági elnök. Azt mondta, most már nem elég csökkenteni a szennyezést, fel kell készülni a természeti katasztrófákra is.

A köztársasági elnök felemlegette az 1987-es montreali klímacsúcsot, ahol az ózonréteget vékonyító aeroszolok betiltásáról határoztak, és ami után 35 évvel újra vastagodni kezdett az ózonréteg.

"Miért ne lehetne a következő év végén Párizs a második Montreal, vagy hasonlóan sikeres, mint amilyen Montreal volt" - mondta, a jövő évi párizsi klímacsúcsra utalva, aminek a témája a szén-dioxid lesz. Aztán meg is válaszolta saját kérdését. Azt mondta, az elmúlt napokban több olyan, politikai rövidlátásról tanúskodó beszédet hallott, amitől nem lett optimistább. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.