Dárdai szerint Dzsudzsák a csapat egyetlen zsenije

futball
2014 szeptember 26., 11:12
comments 34

Dárdai Pál ideiglenes szövetségi kapitány megtartotta első sajtótjékoztatóját. Szavaiból kiderült, hogy

  • Dzsudzsák Balázs a magyar csapat jelenlegi egyetlen zsenije, ne bántsa senki.
  • Gera Zoltán is zseni volt, de már nem az, viszont még vezéregyéniség.
  • Vezéregyéniség még Király Gábor, Juhász Roland és Szalai Ádám, aki visszatér a válogatottba.
  • Huszti Szabolcs viszont nem jön.

Az ideiglenes szövetségi kapitány a következő játékosokra számít a románok és a feröer-szigetekiek ellen meccseken. Még egy védekező középpályással bővül a keret.

Kapusok:

Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

Védők:

Varga József (DVSC-Teva), Simon Krisztián (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (DVTK), Tamás Krisztián (Varese), Forró Gyula (Újpest FC)

Középpályások:

Pintér Ádám (Levadiakos), Elek Ákos (DVTK), Nagy Dominik (Ferencváros), Kalmár Zsolt (Red Bull Salzburg), Tőzsér Dániel (Watford), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Varga Roland (Győri ETO), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Stieber Zoltán (Hamburg), Varga Szabolcs (Heerenveen), Pölöskei Zsolt (MTK Budapest)

Támadók:

Szalai Ádám (Hoffenheim), Futács Márkó (Mersin İdmanyurdu SK), Rudolf Gergely (Győri ETO), Priskin Tamás (Győri ETO)

Számít még a most sérültek vagy csapat nélküliek közül Bogdán Ádámra, Gyömbér Gáborra, Németh Krisztiánra, Koman Vladimirre és Gulácsi Péterre is. A Red Bull Salzburg kapusa tegnap jelezte Dárdainak, hogy azonnali műtéttel távolítanak el a testéről egy bőrelváltozást, ezért ne számítsanak most rá.

Nem hívta viszont meg Nikolcsi Nemanját, az NBI góllövőlistáját vezető csatárt, mert szerinte előbb külföldi bajnokságban kellene bizonyítani.

Dárdai segítője Szabics Imre és Andrusch József lesz, a stáb tagja Nyilasi Tibor is.

A válogatott október 11-én Bukarestben játszik Eb-selejtezőt, után jön a Feröer-szigetek elleni meccs október 14-én,  majd november 14-én Finnországgal játszunk itthon. A három mecsre Dárdai hét pontot tervez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.