Falus: Az én döntésem volt

POLITIKA
2014 szeptember 29., 11:10
comments 56

falus2

„Két hét múlva választás, mindannyian azért dolgozunk, hogy megtörjük a Fidesz hatalmát. Ezért úgy döntöttem, hogy visszalépek a főpolgármester-jelöltségtől”

- kezdte sajtótájékoztatóját Falus Ferenc, amivel persze már nem mondott újat: vasárnap este óta tudni lehetett, az Együtt jelöltje visszalép Bokros Lajos javára.

Falust többen is kérdezték arról, miért döntött így, mi volt az utolsó csepp, vagy éppen miért írt és beszélt még néhány napja is egyértelműen a versenyről, ő csak annyit mondott,

a visszalépés az ő döntése volt.

falus1
A helyzet tehát most így áll:

  • a közös baloldali ellenzéki jelölt Bokros Lajos
  • támogatja őt jelölőszervezte, a Modern Magyarország Mozgalom, az Együtt és a DK
  • nem támogatja a PM, illetve a Liberálisok, utóbbi szervezet versenyben tartja Bodnár Zoltánt
  • az MSZP pedig délután dönt.

Arra a kérdésre, mi lesz, ha az MSZP nem áll be Bokros mögé, a főpolgármester-jelölt azt mondta,

akkor új helyzet lesz.

Bokros a sajtótájékoztatón nyilvános, élőben közvetített vitára hívta ki Tarlós Istvánt. Kampányának jelszava pedig az, végre érdemes szavazni. Bokros és a baloldal viszonyáról bővebben itt írtunk, janárban pedig interjút is készítettünk vele.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.