Kivizsgálják, mi történt az ELTE tavalyi gólyatáborában

bűnügy
2014 október 01., 20:38
comments 183

Az Index ma írt egy fővárosi jogi kar gólyatáborában 2013-ban elkövetett, és eddig jogi következmények nélkül maradt nemi erőszakról.

Az ELTE kari vezetése a cikk miatt a hallgatók megkérdezése után megállapította, hogy az eset valószínűleg az intézmény 2013-as gólyatáborában történt.

A kar dékánja, Király Miklós a megfelelő eljárások elindításához szükséges tények feltárására azonnali vizsgálatot rendelt el és várhatóan büntetőfeljelentést fog tenni. A jogi kar vezetése a lehetséges büntetőjogi következményeken túl szigorúan el fog járni azokkal szemben is, akik az eset eltussolásában szerepet játszottak. Együttérzését fejezik ki az áldozatnak, és mindent el fognak követni, hogy az eljárás során megkíméljék a további szenvedéstől.

Az ELTE rektora szeptember közepén kari szinten már fegyelmi eljárásokat indított az intézmény fonyódligeti és jogász gólyatáboraiban idén történtek miatt. Ezek az eljárások még zajlanak. Fábri György, az ELTE kommunikációs igazgatója a rektori intézkedésekről akkor azt mondta: a jövőben csak úgy rendezhető gólyatábor, ha annak programját a legrészletesebb leírás mellett engedélyezi a rektori vezetés. A közreműködő felsőéveseknek a legszigorúbb szakmai és morális elvárásoknak kell megfelelniük, részvételüket személy szerint az adott kar vezetőinek kell jóváhagyniuk. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.