4000 amerikai katonát vezényelnek Nyugat-Afrikába

katasztrófa
2014 október 03., 20:37
comments 28
photo_camera Egy egészségügyi dolgozó ebolás beteget szállít. 2014. október 2. Fotó: AFP - PASCAL GUYOT

John Kirby admirális, a Pentagon sajtószóvivője bejelentette, hogy az eredetileg jóváhagyott háromezer fős keretet mintegy ezer fővel megemelik és még az sem biztos, hogy ez a végleges szám. Barack Obama elnök korábban döntött a katonai segítségről. A tervek szerint a katonák - mérnökök és logisztikusok vezetésével - kórházakat, laboratóriumokat és izolációs központokat fognak építeni.

"Nem veszünk részt a betegek gondozásában"

mondta Kirby admirális. A katonákat folyamatosan ellenőrzik majd és hazautazásuk után 21 napig különleges megfigyelés alatt tartják őket. A Fehér Ház szóvivője közben kijelentette, hogy egyelőre nem indokolt az utazási korlátozás az ebola sújtotta országokkal szemben. (usatoday)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.