Az új svéd kormány minisztereinek fele férfi

POLITIKA
2014 október 03., 13:57
photo_camera fotó: Árvai Károly - kormany.hu

Egyenlő arányban vannak nők és férfiak az új stockholmi kormányban - tudatta pénteken Stefan Löfven svéd miniszterelnök, a választásokon győztes szociáldemokrata párt vezetője, miközben közzétette az új kormány névsorát.

A huszonnégy tagú kormány tizenkét férfiból és tizenkét nőből áll; a miniszterelnök kijelentette, hogy "az új svéd kormány egy feminista kormány". A kormányfő a szociáldemokrata párt gazdaságpolitikai szóvivőjét, Magdalena Anderssont nevezte ki pénzügyminiszternek, a külügyi tárcát pedig a szintén szociáldemokrata Margot Wallström fogja vezetni. A zöldek a környezetvédelmi, az oktatási és a pénzügyi piaci minisztériumot kapták.

A cikkhez véletlenül a harmadik Orbán kormány fotóját mellékeltem, még tanulnom kell a szerkrendszert. A hibáért a kedves olvasók elnézését kérjük, szándékosság vagy sugalmazás távol állt tőlem. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.