Belehalt egy teniszező a népligeti sportközpont és a lakópark háborújába

Budapest
2014 október 03., 06:38
comments 236

Meccs közben összesett a 61 éves Gy. Attila a népligeti teniszpályán vasárnap. Azonnal mentőt hívtak hozzá, az orvosok kiérkezéséig csapattársai próbálták életbe tartani, de ez nem sikerült. A mentősöket feltartotta egy beton útakadály, amivel a teniszközponthoz és az ugyanott található gimnáziumhoz vezető valamennyi utat évek óta jogellenesen lezárva tartják.

A Blikknek az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy a mentőkocsi csak az útlezárásig tudott eljutni, a mentők onnantól futva, teljes menetfelszereléssel tudták elérni a beteget. Az idős férfi szívműködését nem sikerült újraindítani.

Az Ábris Teniszakadémia közleménye szerint nem az első eset, hogy a Népligetbe a mentő nem tud behajtani. Néhány héte egy kerékpáros szenvedett csonttöréssel járó balesetet, az ő ellátása is hasonló nehézségekbe ütközött.

A sportközpont és a mellette lévő Taraliget lakópark üzemeltetői évek óta csatáznak egymással. A HVG korábbi cikke szerint a lakópark üzemeltetői el akarják lehetetleníteni a sportklub működését, ezért lezáratták az odavezető utakat, elvágatták a villanyvezetéket, és elzáratták a szennyvízelvezetést is.

A helyzetre a sportközpont valamennyi illetékes hatóság, úgymint a kerületi önkormányzat, rendőrség, főpolgármesteri hivatal, katasztrófa-védelem figyelmét évek óta folyamatosan felhívták. A katasztrófavédelem határozatban állapította meg, hogy jogellenesen lettek kitéve az útakadályok. A sportközpont ezek után azokat saját erőből jó néhányszor eltávolította, de azok minden esetben rövid időn belül megerősítve, lerögzítve visszarakták.

A teniszakadémia közleménye szerint "látván, hogy a helyzet nem változik, sőt rosszabbodik, mintegy 350 aláírással ellátott levélben hívták fel a főpolgármesteri hivatal figyelmét a helyzetre, annak orvoslását kérve. Kérelmükre érdemi válasz nem érkezett, intézkedés nem történt, mint ahogy a Városháza a további, az ügy állását firtató levelekre sem reagált.  Ugyanígy semmi nem történt a rendőrség, és a katasztrófavédelem részéről. Utóbbi ugyan az említett határozatot meghozta, de annak végrehajtásáról nem intézkedett". A Taralget üzemeltető egyelőre nem nyilatkoztak.

A holttest vasárnap másfél óráig ott maradt a pályán. A halottszállítók, a mentősökhoz hasonlóan, gyalog érkeztek a teniszpályához.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.