Sebastian Vettel elhagyja a Red Bullt

sport
2014 október 04., 15:47
comments 36
photo_camera AFP PHOTO - Yuriko Nakao

Az elmúlt négy szezon világbajnoka, Sebastian Vettel ma reggel bejelentette, hogy az idény végén elhagyja a Red Bull istállót. A Red Bull - bár állítólag csak tegnap tudták meg a hírt - egyből reagált, az idén fantasztikusan teljesítő, mindössze 25 éves Daniel Ricciardo mellé jövőre a 20 éves Daniil Kvyat-ot ültetik. De ez mind semmi, mert a fiókcsapatukba érkezik a 17 éves Max Verstappen.

Vettel nem közölte, hogy hova igazol, de szinte mindenki biztosra veszi, hogy aláírt a Ferrarihoz, ahonnan Fernando Alonso így szinte biztosan távozik. Vettel legjobb cimborájával, Kimi Raikönnennel építheti újra a szenvedő csapatot. Sebastian Vettel 27 éves, mindent megnyert a Red Bullal, amit csak lehetett, így a döntése teljesen érthető. Michael Schumacher kétszeres világbajnokként ugyanennyi idősen igazolt 1996-ban az olaszokhoz.

Fernando Alonso nem közölte, hova igazol, de a Red Bull kiesésével az egyetlen vonzó opció a McLaren-Honda egyik ülése lehet. De ki lenne ott a pilótatársa, az öregedő, de nagyon rutinos Jenson Button, vagy a tehetségét alkalmanként bizonyító, de nem kiegyensúlyozottan teljesítő Kevin Magnussen? Vagy hoznak valakit a kiscsapatoknál szenvedő, de tehetséges pilóták közül. Állítólag felmerült Romain Grosjean, Jules Bianchi és Nico Hülkenberg neve is.

Persze minden borul megint, ha a Mercedes mégsem tartja meg a Hamilton - Rosberg párost.

Egyetlen dolog biztos, a Mercedes valamelyik pilótája világbajnok lesz. Jelenleg három ponttal Hamilton vezet, de a holnapi Japán nagydíjon csak a második helyről indul, természetesen Rosberg mögül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.