A Századvéget bízta meg a magyar érdekek amerikai képviseletével a kormány

POLITIKA
2014 október 04., 11:57
comments 94

Még júliusban jelent meg a Miniszterelnökség közbeszerzési felhívása "magyarországi politikai, gazdasági és kulturális értékek és érdekek képviselete, az érdekek érvényesítésének elősegítése és lobbi tevékenység folytatása Észak-Amerikában" (USA, Kanada) címmel. A kiírás szerint a megbízás elsődleges célja "a magyar kormány döntéseiből következő politikai üzenetek artikulációja az amerikai kormányzat, kongresszus, média, illetve a politikai döntéshozatalra befolyással bíró egyéb szereplők és szervezetek felé".

Most hirdettek benne eredményt, nem is lehetett volna jobban időzíteni, mert bár Kanadával nincs bajunk, de Barack Obama és az amerikai külügy elég nehezen viseli a magyar civilek hatósági vegzálását. Persze, megkapták a választ, de a jelek szerint ennél többre készül a magyar kormány.

A Napi.hu írta meg, hogy a felhívásra csak egy ajánlat érkezett, a Századvég Politikai Iskola Alapítvány vezette konzorciumé. Tag még a Floridában bejegyzett Liberty International Group LLC nevű lobbicég, amelynek elnöke a republikánus, 2005 és 2013 között a képviselőházban is tag Connie Mack IV., illetve és a washingtoni SLI Group LLC.

Az uniós közbeszerzési tájékoztatóban megjelent hirdetményből az derült ki, hogy a négyéves szerződést a Miniszterelnökség 1m372 milliárdra becsülte, a Századvég ennél szerényebb volt 12 millióval. Így nettó 1,360 milliárd forintért lett a konzorciumé a megbízás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.