Bukta az 500 milliós állami fürdőfejlesztést Harkány, mert nem tettek eleget a fideszes kérésnek

politika
2014 október 04., 06:33
comments 118

Harkány  polgármestere nem fideszes, az önkormányzat se fideszes többségű.

Elég nehezen élte ezt meg a helyi fideszes képviselő, Kiss-Kálmán Éva. Az Index hozta le a szórólapját, amiben hosszasan ecseteli, mennyire nehéz ellenzékben politizálni, hiába ajánlotta fel az együttműködését a polgármesternek, csak elutasításban volt része, illetve leírja, hogy milyen trükkökkel biztosította a többséget a képviselőtestületben a független Imri Sándor. De most újra elindul a jelöltségért.

És akkor váratlanul rátér a harkányi fürdőt működtető cég felügyelő bizottságára. Ide a polgármester Vargáné Kovács Mária alpolgármestert delegálta, akinek a munkájával nem volt elégedett a helyi Fidesz, mert szerintük nem volt kellően önálló, emiatt a „gazdasági társaságoknál szükséges felügyeleti kontroll abszolút nem működött”.

Kiss-Kálmán Éva szerint arról a városban is sokan tudomást szereztek, hogy a harkányi fürdő fejlesztéséhez 500 millió forint állami támogatás érkezhet. Cserébe azt kérték a fideszes képviselőktől, hogy érjék el a fürdő felügyelőbizottságának összetételének megváltoztatását.

„Ugye nem nagy elvárás, ha már anyagi forrást biztosít a kormány, hogy egy felügyeleti kontrollal rendelkező szervben többséget szerezzen?”

- írja a fideszes képviselőjelölt. Csakhogy a nem fideszesek nem tettek eleget a kérésnek, és nem nyúltak hozzá a felügyelőbizottsághoz.

A fürdőre szánt 500 millióból így siklósi várfejlesztés lett

– vonja le az összefüggéseket Kiss-Kálmán Éva, aki meg is nevezi, hogy ki mindezért a felelős: a független polgármester.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.