Ebolagyanúval szállítottak kórházba egy nigériai orvostanhallgatót

Egészségügy
2014 október 04., 15:12

A Sunshine FM nyíregyházi rádió egyik betelefonáló hallgatója szerint péntek éjszaka a budapesti Szent László Kórház Infektológiai Osztályára szállítottak egy Debrecenben tanuló nigériai egyetemistát. A fiatalember hányással és hőemelkedéssel fordult orvoshoz. Az ÁNTSZ megerősítette a hírt, de egyben azt is közölték, hogy "a megbetegedés epidemiológiai körülményei nem merítik ki az Ebola-láz úgynevezett esetdefinícióját". A hallgató állapotáról és a diagnózisról, személyiség jogi okok miatt, nem nyilatkozhattak. (vs.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.